ClaroPDF är en PDF-läsare till iPad som läser upp dina PDF:er med högkvalitativ talsyntes (från Nuance). I ClaroPDF har du också möjligheter att göra annoteringar av olika slag, dvs. olika slags anteckningar. I ClaroPDF kan du spara alla dina PDF:er, precis som du kan göra i iBooks eller en app som GoodReader. Det är enkelt och smidigt att spara dem på samma plats. Appen påminner väldigt mycket om vBookz PDF, men vBookz saknar ännu så länge möjligheten till olika annoteringar.

När du vill påbörja uppläsningen öppnar du ett dokument och klickar på play-knappen. Om du vill påbörja uppläsningen på en annan sida är det enkelt att navigera mellan sidorna. Vill du börja uppläsningen längre ner på sidan så klickar du helt enkelt på det stycke där du vill att uppläsning ska börja.

En stor fördel med ClaroPDF är alla de olika slag annoteringar som du kan göra i ditt dokument. Detta kan t.ex. vara om du vill ringa in något viktigt eller markera i texten. Annoteringar som är möjliga att göra är:
  • Göra över-, genom- och understrykningar
  • Infoga bilder
  • Rita på fri hand
  • Infoga ”post-it-lappar”
  • Inramningsverktyg

På Skolappar.nu har jag skrivit en lite längre recension. Denna hittar du här. ClaroPDF kostar 7 kr att ladda ner. Då ingår fyra olika engelska röster. En svensk röst kostar ytterligare 15 kr som ett inuti-appen-köp.

0

Lägg till en kommentar

Läser in